Rukometna reprezentacija Crne Gore izborila je plasman na Evropsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo će se održati u januaru, naredne godine.

Lavovi u glas: Ova generacija je kadra za velika dela
RSCG/Bert Berišaj - Rukometna reprezentacija Crne Gore

Rukometna reprezentacija Crne Gore izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranici Zorana Roganovića imali su mnogo problema sa povredama tokom kvalifikacija, ni jednu utakmicu nisu odigrali u kompletnom sastavu, a u meču odluke protiv Rumunije – 23:19, u timu nije bilo Miloša Vujovića, Stevana Vujovića, Stefana Čavora, Radojice Čepića, Arsenija Dragaševića, a slobodno se može reći ni Vladana Lipovine, koji je bio u timu, ali je igrao vrlo malo.

„Iako smo poslije utakmice i poraza od Švedske pričali da smo očekivali da ćemo sa Rumunijom igrati odlučujući meč, pomenuti poraz nas je malo zabrinuo, jer smo znali koliko je teško dobiti kvalitetnu Rumuniju u meču u kojem nismo imali pravo na grešku. Međutim, još jednom smo pokazali da smo generacija koja je kadra za velika djela”, naglasio je jedan od najboljih u sastavu Crne Gore, Branko Vujović.

Kapiten Vasko Ševaljević nije krio zadovoljstvo poslije uspjeha koji je ostvarila reprezentacija, poslije još jednog plasmana na veliko takmičenje.

“Presretni smo. Iza nas je ostala jako teška utakmica. Smatram da smo se zasluženo plasirali na Evropsko prvenstvo, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi, da ni jednu utakmicu tokom kvalifikacija nismo odigrali u kompletnom sastavu”, naglasio je Vasko Ševaljević.
Marko Lasica je donio neophodnu energiju, kako u odbrani, tako i u napadu. Bio je jedna od ključnih karika na putu ka pobjedi protiv Rumuna, a na pitanje – koji su krajnji dometi Crne Gore na Evropskom prvenstvu, Lasica je rekao:

“Imali smo ogromnu volju i želju da uprkos svim problemima koji su nas pratili, stignemo do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta. Atmosfera u timu je bila vrhunska, a pozitivna energija je mogla da se osjeti na svakom koraku. Pomenuta energija, atmosfera i volja, bile su ključne na putu ka ostvarenju cilja. Nadam se i vjerujem da ćemo na šampionatu Evrope biti u kompletnom sastavu, a siguran sam da je ova generacija kadra za velika djela, da je kadra da parira najboljim reprezentacijama Evrope”, naglasio je Marko Lasica.

Evropsko prvenstvo će se održati u januaru, naredne godine. Plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, izborile su sve reprezentacije iz regiona – Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Severna Makedonija.

Izvor: SK

Pročitaj više: Rukomet: BiH odigrala sjajno, Njemačka do pobjede u „gustom“ meču

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori