United Artists of Mostar objavio spot za pjesmu “Romansa”

"Romansa"

"Pustićemo publici da doživi kompletan izričaj pjesme na svoj način. Htjeli smo malo promijeniti muzički smjer, osvježiti nečim drugačijim, zagolicati muzičke ukuse publike i staviti ih u žanrovsku nedoumicu", poručuje Delić

“Romansa” je druga pjesma Unije muzičara Mostara pod imenom United Artists of Mostar nastavak je u seriji pjesama o Mostaru, Neretvi i Hercegovini, ljubavi i umjetnosti.

U pjesmi “Romansa” okupljaju se različiti muzičari i umjetnici iz svih krajeva Hercegovine, pa i Bosne. Pjesma u svom izrazu ilustruje tugu i sjetu prema izgubljenoj ljubavi, koju tekstopisac pjesme utapa u stihovima u modroj rijeci. A govoreći violinama da tiše sviraju, da ne ni probudile njegovu tugu još više.

Stihove za kompoziciju napisao je uspješni mostarski poduzetnik, pjesnik i umjetnik Đevad Handžar Oša.

Pjesmu izvodi Mostarac, muzičar i pjevač, Elvedin Delić – Dela. Muziku također potpisuje Dela, dok su na aranžmanu radili Saša Đermanović , Igor Raguž i Elvedin Delić.

Violine na pjesmi odsvirao je maestralni Ante Slišković, Širokobriježanin, diplomant muzičke akademije u Zagrebu. Također pridruženi član udruženja.

Prateće vokale otpjevala je Mostarka po imenu Anđela Zelenika, također stalni član Unije.

Perkusije na kompoziciji odsvirao je Orhan Maslo – Oha iz Mostara, višegodišnji muzičar, i bubnjar. Zaposlenik Muzičkog centra Pavarotti i direktor Rock škole Mostar.

Uz plejadu muzičara uključenih u pjesmi, prvi samostalni debi u muzičkom svijetu i muzičkoj audio-video produkciji, u pjesmi “Romansa” ostvarili su i državni prvaci u latino-plesovima, mladi duo Marija Andrić i Benjamin Malićbegović.

Inspiraciju za muziku u ovoj pjesmi Delić je, kaže, pronašao u američkoj country muzici u periodu Johnnyja Casha i Boba Dylana, a stil i žanr se nije zaustavio na tome.

“Pustićemo publici da doživi kompletan izričaj pjesme na svoj način. Htjeli smo malo promijeniti muzički smjer. Osvježiti nečim drugačijim, zagolicati muzičke ukuse publike i staviti ih u žanrovsku nedoumicu. Moje kolege su dobro reagovale na moj prijedlog i zajedničkim snagama smo osmislili aranžman, koji je na kraju zadovoljio naš cjelokupni muzički ukus”, poručuje Delić.

Pjesma je snimljena u studiju NOCTURNO u Mostaru u vlasništvu Igora Raguža. Miks i mastering je urađen u Muzičkom centru Pavarotti, pod budnim majstorskim uhom i maestralnim tonskim umijećem Saše Karabatka i njegovog asistenta Adina Sarića.

Ovim putem udruženje želi da se zahvali i direktorici Muzičkog centra Pavarotti Tajmi Guzin na ustupljenim prostorijama za snimanje spota “Romanse”.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)