Režiser na udaru jer je inzistirao na snimanju Eriksonove borbe za život: ‘Prekinite prijenos!‘

Eriksen je dobro i samim time cijela ova priča je puno manje tragična, no možda bi nas mogla naučiti nečemu za budućnost

U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u vezni igrač danske reprezentacije Christian Eriksen (29) srušio se na terenu. Liječnička služba odmah je dotrčala i počela s oživljavanjem. Mučna je to scena koja je obišla cijelu Europu i koja je, barem se činilo, trajala vječno. 

Iako je odmah bilo evidentno da situacija s Eriksenom nije dobra, režiser je jednostavno uputio kamermana da nastavi sve snimati. Od Eriksena koji nepomičan leži na travnjaku, liječnika koji mu se bore za život pa do njegove očajne djevojke Sabrine Kvist Jensen, koja se pokušala progurati kroz zaštitare i doći do Eriksena. 

Njegovi suigrači ekspresno su reagirali; stvorili su živi zid oko Eriksena i zaštitili ga od kamera. No, prijenos koji kontrolira Uefa nastavio se emitirati. Režiser nije odustajao i naprosto je odlučio da će se mučne scene nastaviti snimati. 

Gledatelji su ubrzo počeli reagirati na svim društvenim mrežama. Apelirali su na televizije koje su prenosile prijenos da ga prekinu. Međutim, režiser je odlučio nastaviti snimati Eriksenovu borbu za život.

Javili su se i neki poznati nogometaši koji su pokušali ukazati koliko je krivo i dubinski etički problematično prenositi takve scene. 

No, BBC se suočio s valom kritika jer dugo nisu zaustavili emitiranje prijenosa.

Dok se sve događalo, bivši igrač Arsenala i bivši engleski reprezentativac Ian Wright na Twitteru je apelirao da se prijenos prebaci u studio. Slično je reagirao još jedan bivši engleski nogometaš, Jermaine Beckford, koji je na Twitteru poslao gotovo identičnu poruku. Apele da se prekine prijenos poslali su i bivši engleski profesionalni boksač Frank Bruno i engleski nogometaš Stephen Humphrys koji je pohvalio Eriksenove suigrače koji su ga zaštitili, ali i prozvao medije koji su sve prenosili. 

"Prijenos sa stadiona kontrolira Uefa, a čim je utakmica prekinuta, i mi smo se, što je prije bilo moguće, isključili iz emitiranja uživo", rekli su s BBC-a, prenosi Daily Mail

Prema posljednjim informacijama, Eriksen je dobro i samim time cijela ova priča puno je manje tragična. Možda bi nas mogla naučiti nečemu za budućnost. 

Popularni britanski YouTuber i voditelj Spencer Owen zapravo je sjajno sve sažeo.

U situaciji kao što je bila ova današnja čovjeku koji je režirao prijenos sigurno nije bilo lako odlučiti što učiniti. Sve ugasiti ili nastaviti snimati.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori