Republika Srpska na “klimavim nogama”

"Vlada RS-a kapitulirala, stanje nikad gore, režim protiv naroda..."

Protesti idu dok ne oborimo ovaj režim, poručio je šef kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić, prenosi Oslobođenje.

Opozicione stranke entiteta Republike Srpske poručile su da stanje u RS-u nije bilo nikad gore, jer je na sceni, kako su kazali na današnjem pressu, režim koji radi protiv svog naroda. Naglasili su da je vlada Republike Srpske kapitulirala te ponovo pozvali sve građane na najavljene proteste.

Šef kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić poručio je da postoji milion razloga za protest i nezadovoljstvo te da će protesti ići dok ne obore režim.

- Republikom Srpskom vlada medijski mrak i one slobodne medije hoće da uguše, otimaju radnicima u medijima hljeb a narodu slobodu na mišljenje. Protesti idu dok ne oborimo ovaj režim - poručio je Stanić.

Poslanica PDP-a u NSRS Jelena Trivić kazala je da su spremni i odlučni da protestima spriječe režim gušenja medijskih i svakIh drugih sloboda. Istakla je da je ovo što se dešava strašno i da nikada nije bilo ovako.

- Nemamo odgovore i dalje od institucija, na sve to saznajemo da su prekršeni zaključci NSRS, to je klasnična izdaja Republike Srpske, a oni koji su to uradili su izdajnici - poručila je Trivić.

Nebojša Vukanović, poslanik u klubu SDS-a kazao je da je "sarajevska kapitulacija bila očekivana" te da od jučer imaju kapitulaciju u Banjaluci.

- Premijer se jučer iskrao sa zasjedanja, za njim ministar Šeranić. Ako ne smiju doći pred poslanike da odgovore na prosta pitanja građana, onda su abdicirali. Ova Vlada defakto je pala - kazao je Vukanović i pozvao sve institucije da se konačno uključe u aferu "Kiseonik".

Ponovo su pozvali sve građane na prosteste koje će održati u subotu, 2. oktobra na Trgu Krajine sa početkom u 17:30 sati.

Pročitajte više: Vukanović: Šućur Allahu, “Elhamdulilulah” usvojen je budžet prije pet minuta (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori