Registrujte se za utrku “Race for the cure”

Borba protiv raka dojke

"Race for the cure" i ove godine održava se u Bosni i Hercegovini. Trka/šetnja za ozdravljenje se održava po trinaesti put. Cilj joj je osnaživanje zdravlja žena, podizanje svijesti o karcinomu i promovisanje ranog otkrivanja bolesti.

Svoju donaciju ili uplatu simbolične registracije od 10,00 KM možete izvršiti na platformi. Trka/šetnja za ozdravljenje će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama, 3. oktobra 2021. godine. Kompletan iznos od registracije bit će usmjeren na mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Prošle godine, uprkos ograničenjima izazvanim pandemijom koronavirusa, dokazali smo da smo zajedno jači. Više od 4500 ljudi registrovalo se za trčanje ili šetnju sa porodicom, kolegama i prijateljima na digitalnoj platformi 'Race for the Cure'. I ove godine možemo pokazati da smo zajedno jači i da se nastavljamo boriti protiv raka dojke. Pandemija je otkazala mnoge važne trenutke u našem životu, ali naša misija nije otkazana, kao ni 'Race for the Cure' - navode organizatori.

Pridruži se najvećoj trci i šetnji u Europi!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)