Jedna kombinacija koja će vam se sigurno svidjeti, začinjeno mljeveno meso sa sirom, zelenom salatom i salsom. Ovo su uobičajeni sastojci meksičkog jela tacoa. U originalnom receptu se koristi tortilja, a mi ćemo u ovom slučaju ovaj nadjev koristiti za paprike.
Sastojci:
- 450 g mljevenog mesa
- 125 ml vode
- 50 g naribanog sira
- 3 paprike
- 3 kašike koncentrata paradajza
- 2 čajne kašikice čilija u prahu
- 2 čajne kašikice kumina u prahu
- 1 kašika biljnog ulja
- ½ čajne kašikica origana
- ½ čajne kašikice bijelog luka u prahu
- sol i biber po želji
- zelena salata za posluživanje
- salsa za posluživanje
Priprema:
1. Zagrijte rernuna 220 Celzijevih stupnjeva.
2. Operite paprike, prepolovite ih i očistite.
3. Stavite ih peći u rernu na 15 minuta dok ne omekšaju.
4. Na tavi zagrijte ulje pa na njemu prepržite mljeveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno 5 do 10 minuta.
5. U tavu dodajte koncentrat paradajz, vodu i začine (čili, kumin, češnjak, sol i biber). Sve dobro promiješajte i dinstajte oko pet minuta.
6. Prebacite smjesu u prepečene polovice paprike. Svaku papriku posipajte s malo naribanog sira i vratite u rernu na oko pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i lagano zapeče.
7. Taco paprike poslužite s narezanom svježom salatom i salsom.
Pratite nas na facebook akter.ba
Pročitajte više: Recept: Ukusna rolada sa jagodama