Pečenje, jedno od najomiljeniji jela s mesom.
Sastojci
- oko 1,5 kg teletine
- 1 kašika suvog začina
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- par kašika ulja
- 4 veće paprike
- 2 manje tikvice
- 10-tak većih šampinjona
- voda
Priprema:
Teletinu začiniti (suvi začin, so, biber), pa propržiti u tavi sa svih strana. Prebaciti u pekač ili pleh, sipati oko 250 ml vode, prekriti poklopcem ili alu folijom, pa staviti u pećnicu, zagrijanu na 210C.
Peći oko 60 minuta, ovisno od debljine mesa. Paprike oprati i posušiti, šampinjone očistiti i prerezati na pola. Tikvice djelimično oguliti (na tzv.pruge) i narezati na kružiće, te kratko propržiti na grill tavi. Povrće začiniti, po ukusu (so, biber, suvi začin)!
Rasporediti paprike, tikvice i šampinjone oko mesa, pa vratiti u pećnicu. Peći još 15-tak minuta, bez poklopca i folije.
Prijatno!
Pročitajte više: Recept: Mekana slatka peciva koja se tope
Pratite nas na Facebook akter.ba - Recept: Teleće pečenje sa povrćem