Recept: Kremasti složenac od jagoda i milerama

Gastro

Složenac od jagoda
(Foto: Shutterstock)

Počeo je period jagoda i trebamo ga iskoristiti u potpunosti. Znamo da je najbolje sveže jagode konzumirati te vam donosimo jedan recept u kojem ćete sigurno uživati.

Sastojci:

  • 500 grama jagoda
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 200 grama milerama
  • 100 grama šećera
  • 200 grama piškota
  • 200 ml hladnog mlijeka za piškote
  • 1 mala kašikica ektrakta vanilije
  • malo limunova soka za jagoda

Priprema složenca od jagoda, milerama i piškota:

  1. Odaberite zdjelu u kojoj ćete raditi složenac (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke ploške i prelijte s par kašikica limunova soka.
  2. Mikserom umutite slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.
  3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašikica kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom navrh koje ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u hladnjak na nekoliko sati i zatim poslužite.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Čarobna torta od kokosa, mrkve i narandže

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori