Real u 24 sata uštedio 80 milijuna eura

NOGOMET REAL MADRID

Ekspresni egzodus zvijezda iz Reala donio je i ogromnu uštedu najvećem klubu svijeta. U zadnja 24 sata službeno je objavljeno da Real kao slobodni igrači bez odštete i po isteku ugovora 30. juna napuštaju Karim Benzema, Marco Asensio i Mariano Diaz. Prva dvojica odlaze u Al Ittihad i PSG, dok treći za sada nema novog poslodavca. Eden Hazard imao je još godinu dana ugovora.

No Real slavi da ga se uspio riješiti nagodbom. S obzirom na to koliko je mizerno igrao i pokazao te koliko je bogovski plaćan, Real je jako sretan što odlazi uz otpremninu. Točnije, dio godišnje plaće koju bi mu morao platiti da još jednu sezonu sjedi na klupi ili tribinama. 

Španjolski novinari koji prate Real pišu da će na plaćama Asensija i Diaza uštedjeti po 9 milijuna eura. Benzemin odlazak olakšat će stanje u blagajni za 28, a Hazardov za čak 30 milijuna eura. To je ukupno 75 milijuna eura, ali uz bonuse koji su im bili zajamčeni, iznos se penje na preko 80 milijuna eura. Španjolci ističu da tu nije kraj velikoj čistki i ništa manjim uštedama u Realu.

Alvaro Odriozola, Dani Ceballos i Nacho bi također mogli otići. No, čak i da nitko od njih ne ode, Realu se i s potvrđenim odlascima četvorke oslobađaju ogromna sredstva u budžetu za plaće. Ona će biti iskorištena za primanja Judea Bellinghama, Frana Garcije te vrhunskog napadača kojeg Real mora dovesti nakon Benzeminog odlaska. 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti