Radosna novost za sve koji planiraju odmor na Jadranu: BiH ubrzo u “zelenom” i za Hrvatsku?

Radosna novost za sve koji planiraju odmor na Jadranu: BiH ubrzo u “zelenom” i za Hrvatsku?
Foto: Rama-Prozor.info

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održao radni sastanak s čelnicima županijskog i gradskog stožera civilne zaštite i predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

“Sad je cijela Europa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom, ali svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njezine granice. Danas će na radnoj skupini, odnosno na odboru, biti i BiH”, kazao je Božinović

Na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija odgovara: “Te odluke koje se utvrđuju na razini EU utvrđuju se na temelju toga iz koje države dolaze. Mi ćemo u sljedećih dan-dva donijeti novu odluku. Danas epidemiološka služba raspravlja o prelasku granice, bit će predstavljeno na Stožeru. Nakon toga donijeti odluku kako će se od 1. jula prelaziti granice. Sad je cijela Europa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom. Ali svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njezine granice."

Danas će na radnoj skupini, odnosno na odboru, biti i BiH. Kada govorio o državljanima trećih zemalja, mislim da se danas uvrđuje lista tih sigurnih zemlja. Mislim da će od danas na toj listi biti i BiH. Zemlje koje su u zelenom, a iz tih zemalja se ulazi u Hrvatsku, neće se tražiti dodatne potvrde ili jamstva. Što se tiče boravka u Hrvatskoj, to je nešto o čemu se razgovara i o tome će se obavijestiti javnost”.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori