Qatar Airways se vraća u Sarajevo nakon više od dvije godine

Ponovo letovi

Qatar Airways najavio je nastavak letova između Dohe i Sarajeva od 3. juna, čime je označen povratak u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon više od dvije godine.

Avio-kompanija je obustavila letove u martu 2020. zbog početka pandemije koronavirusa. Uprkos ponovnom uspostavljanju usluga za Beograd i Zagreb od tada, letove za Sarajevo i Skoplje nisu ponovo uspostavljene.

Katarski prijevoznik bit će blizu vraćanja prijepandemijskih frekvencija Sarajevu, s planiranim trima sedmičnim rotacijama, svakog utorka, petka i nedjelje. Prije Covid-19 aviokompanija je održavala četiri nedjeljna leta na ovoj ruti. Koristit će svoj Airbus A320 avion između dva grada.
Qatar Airways će putnicima ponuditi veći izbor destinacija u regiji Zaljeva. Blokada Katara od strane nekoliko susjednih zemalja je ukinuta i letovi su nastavljeni. Međutim, za razliku od prije dvije godine, avioprijevoznik se suočava sa većom konkurencijom od ostalih rivalskih aviokompanija u regionu, koje su od tada pokrenule letove za Sarajevo, među kojima su Kuwait Airways i Salam Air.

U periodu prije pandemije 2019. godine, Kuwait City je bio najprometnija destinacija za transfere Qatar Airwaysa do i iz Sarajeva, čineći 9% svih putnika na liniji. Iza njega su slijedili Muskat, zatim Singapur, Kuala Lumpur i Sidnej.
Pročitajte više: Još dvije aviokompanije zainteresovane za letove za Sarajevo

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori