Pucnjava u sjedištu CIA, jedno lice povrijeđeno

Neidentifikovani muškarac povrijeđen je i hospitalizovan nakon što je pokušao da automobilom uđe u kompleks sjedišta američke Centralne obavještajne agencije (CIA). Ovo je saopšteno je iz odjeljenja Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu.

U saopštenju na Twitteru navodi se da su agenti FBI pucali na vozača.

FBI istražuje pucnjavu u koju je bio umiješan agent i koja se dogodila u ponedjeljak, 3. maja, oko 18.00 časova po lokalnom vremenu. Lice umiješano u incident ispred glavnog štaba CIA izašlo je iz automobila sa oružjem i započelo obračun sa službenicima za sprovođenje zakona”, ističe se u saopštenju.

Prema navodima vašingtonskog odjeljenja FBI, jedan agent je ranio napadača, koji je nakon toga hospitalizovan, prenio je TASS.

Iz FBI navode da agencija ozbiljno shvata sve incidente u koje su umiješani agenti. Te da se incident detaljno istražuje na najefikasniji mogući način u trenutnim okolnostima.

CIA je ranije saopštila da je obezbjeđenje glavnog štaba spriječilo nepoznato lice da u automobilu prođe glavnu kapiju.

NBC je javio da su pripadnici CIA pokušali da pregovaraju sa napadačem, ali da je on odbio da napusti kompleks. Nakon toga su službenici pokušali fizički da uklone automobil sa kapije. Vozač je tada izašao iz automobila, držeći vatreno oružje i tvrdeći da kod sebe ima eksploziv.

Izvori su izjavili za NBC da postoji mogućnost da napadač ima probleme sa mentalnim zdravljem i da je ranije pokušavao da uđe u kompleks sjedišta CIA.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)