PL: Marina Raković osvojila bronzu u Lisabonu

Bronzana medalja za Marinu
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Lisabonu. Ona je u meču za treće mjesto u kategoriji do 68 kilograma savladala Ukrajinku Halinu Melnik sa 6:3.

Marina Raković je bila slobodna na startu takmičenja, u drugom kolu bila je bolja od Angele Mojsovske iz Severne Makedonije sa 10:2, dok je u trećem slavila protiv Ede Eltemur iz Turske sa 2:1.

U meču za polufinale poražena je od Kineskinje Li Gong 1:0. Kineska takmičarka je plasmanom u finale povukla Marinu Raković u repesaž i omogućila joj nastavak takmičenja. Članica Omladinca je u repesažu pobjedila Portorikanku Žanes Mišel Fonseka Romero sa 4:3 i izborila meč za medalju.

Marina Raković je osvojila petu medalju na turnirima serije i Premijer ligi. Bila je zlatna na turniru Serije A u Istanbulu, sredinom maja 2019. Bronzanu medalju je osvojila na turnirima Premijer lige u Dubaiju 2019, Istanbulu i Parizu 2016. godine. Marina u karijeri ima pet bronzanih odličja sa velikih takmičenja – tri sa šampionata Evrope i po jednu sa Svetskog prvenstva i Evropskih igara.

Marina je evropska odličja osvajala 2012. na Tenerifama, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015, bronzana je bila i godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Lincu i Evropskim igrama, 2015. godine u Bakuu. Bila je i kadetska prvakinja Evrope 2006. godine u Podgorici.

Marina Raković je nedavno poražena u borbi za bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Istanbulu, u Lisabonu je stigla do pobedničkog postolja, pa je napravila sjajnu uvertiru za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji slijede.

Izvor: SK

Pročitaj više:Lisabon uvertira za Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za OI

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)