Prvi međunarodni festival lutkarske umjetnosti Mostar – FLUM 2021

Pozorište lutaka u Mostaru poznato je i van ovih prostora kao teatarska kuća koja je veoma često učesnik na raznim festivalima, smotrama i gostovanjima.

Ovo Pozorište učestvovalo je na najznačajnijim međunarodnim lutkarskim festivalima i obišlo je mnoge zemlje, upoznalo mnoge umjetnike iz svijeta lutkarstva, susretalo se sa drugim i drugačijim pristupima i tumačenjima ove umjetnost.

Već nekoliko godina u rukovodstvu Pozorišta lutaka sazrijevala je ideja o organizovanju vlastitog međunarodnog lutkarskog festivala. Na taj način bi Mostar konačno bio dostojno predstavljen na svjetskoj mapi značajnih lutkarskih smotri i festivala.

Pandemija je zaustavila realizaciju festivala, međutim sada je došlo vrijeme za prave stvari! Evo šta su rekli na svojoj Facebook stranici iz Pozorišta Lutaka Mostar:

"Dragi prijatelji, konačno smo dočekali i ovaj dan da tačno 50 godina od održavanja prvog i jedinog lutkarskog festivala u našem pozorištu krenemo sa realizacijom Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti Mostar - FLUM 2021.

Ovim putem objavljemo kompletan sadržaj takmičarskog i pratećeg programa FLUM-a te naglašavamo da ovaj Festival poklanjamo vama i zato su ulazi na sve predstave BESPLATNI!

Sve predstave možete pogledati na našoj web stranici www.plm.ba, te putem online forme izvršiti rezervaciju za predstave koje biste željeli gledati.

Uputstvo za rezervaciju će biti na dnu ove poruke. Predstave će se igrati na 3 scene Grada Mostara, Pozorištu lutaka u Mostaru, HD "Herceg Stjepan Kosača" i Narodnom pozorištu Mostar.

Molimo za razumijevanje ukoliko, zbog neke nepredviđene situacije dođe do izmjena u programu, no o tome ćemo vas svakako blagovremeno obavijestiti.

I ovim putem zahvaljujemo dragim prijateljima iz Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Subotice, Kragujevca, Banja Luke, Zenice i Sarajeva koji će svojim odzivom učiniti da naredna sedmica u Gradu Mostaru bude pravi #lutkarskipraznik.

Neka ovaj mostarski svitac još jače svijetli u mraku.

Uputstvo za rezervaciju karata (na našoj webstranici www.plm.ba kliknete na predstavu koju želite gledati, otvori se novi prozor i vi kliknete na REZERVACIJA.

Popunite podatke i broj karata koje želite rezervisati i to je to.

Od nas ćete dobiti potvrdni email sa uspješnom rezervacijom čime proces biva okončan. Vaše karte možete preuzeti na dan igranja predstave.)"

Pročitaj više: Svečano otvoreno ‘Mostarsko ljeto’, festival kulture s dugogodišnjom tradicijom

Pratite nas na Facebook akter.ba - Prvi međunarodni festival lutkarske umjetnosti Mostar - FLUM 2021.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori