Profesor Senadin Lavić novi član Demokratske fronte

Profesor Senadin Lavić novi član Demokratske fronte
Foto: DF

Pristupnicu za novog člana Demokratske fronte danas je potpisao dr. Senadin Lavić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Željko Lašić, predsjednik DF-a, Dženan Đonlagić, generalni sekretar DF-a, Hamed Hodžić, izvršni sekretar DF-a i predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Sarajevo Albin Zuhrić dočekali su profesora Lavića.

- Najlakše je sjediti na neutralnoj akademskoj tribini, posmatrati, izraziti nezadovoljstvo, čuđenje i povremeno komentirati događaje. Situacija u zemlji je suviše ozbiljna i ne mogu više sebi dozvoliti taj luksuz. Svjestan svih rizika ulaskom u Demokratsku frontu ulazim u političku arenu. Jedino mjesto gdje se donose odluke koje kreiraju našu državu i budućnost. Tu se donose odluke koje mogu spriječiti ono od čega svi strahujemo. Ovo više nije vrijeme neutralnosti a na svakome od nas je da donese važne odluke. ", kazao je Lavić prilikom pristupanja DF-u, saopćeno je iz te stranke.

- Državotvorna politika, ideja za građansku državu, jednaka vrijednost glasa svih građana na svakom pedlju države kao vrijednost koja je formalno prepoznata i kroz sve presude Suda u Strazburu, direktni doprinos u aktiviranju Akcionog plana za članstvo u NATO 2019. godine, su samo neke od strateških odrednica koje su me opredjelile da se aktivno uključim u tim časnih, poštenih državotvornih ljudi u Demokratskoj fronti, a koje predvodi Željko Komšić, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH - dodao je.

U ovom važnom trenutku političke borbe za opstanak naših državnih institucija. Nastavio je, više nemamo luksuz da sjedimo u udobnosti i hladu akademske zajednice.

- Važno je da se politički aktivno uključimo i da nas što više da vlastiti doprinos, kako bi Bosna i Hercegovina postala jedno demokratsko, građansko društvo uz poštivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda - naglasio je.

Željko Komšić i Dženan Đonlagić su istakli da im je čast što je profesor sarajevskog univerziteta dr. Senadin Lavić prepoznao čistu i vjerodostojnu političku ideju, motiv i ciljeve Demokratske fronte, u kojoj je država uvijek bila iznad ličnog i stranačkog interesa.

Izvor: Faktor

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)