Princ William još uvijek nije prebolio bratov odlazak sa dvora, jedva “pregurali” jubilej

Kraljevska porodica

Čini se da se princ William još uvijek nije pomirio sa naglim odlaskom princa Harryja i Meghan Markle iz kraljevstva, a neke od detalja otkrio je i izvor blizak njemu.

Naime, prijatelj princa Williama otkrio je za The Sun kako je on još uvijek "jako uznemiren" nakon što su njegov brat Harry i Meghan Markle napustili kraljevsku porodicu.

Vojvoda od Cambridgea navodno uopće nije boravio sa svojim bratom tokom proslave platinastog jubileja prošle sedmice, a iako su obojica bili na zajedničkoj misi, nisu uspostavili ni komunikaciju.

Oba princa sjedili su na suprotnim stranama prostorije, dajući time do znanja da se njihov odnos nije uspio poboljšati.

"Još uvijek je duboko uznemiren zbog toga i osjeća se razočaranim, ali je nastavio dalje", ispričao je izvor za spomenuti medij.

Prijatelj je priznao i kako je William bio napet prije jubileja, a naročito je bio zabrinut zbog spomenute mise koja je ujedno bila i jedini događaj na kojem su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa javno prisustvovali prije povratka u Kaliforniju.

"Bio je nevjerojatno zabrinut zbog toga što je sva porodica tamo i šta će svi oni reći. Kasnije mu je laknulo što je većina medija uglavnom govorila o kraljici, princu Charlesu i djeci, koji su bili ključni", dodao je.

Podsjetimo, Harry i Meghan proslavili su rođendan svoje kćerke Lilibet u Velikoj Britaniji prošle subote, obilježivši posebnu prigodu jednostavnim vrtnim piknikom u Frogmore Cottageu, a kraljica Elizabeta je tom prilikom prvi put vidjela svoju praunuku.

Vjeruje se kako djeca vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Williama i Kate Middleton, uopšte nisu ni srela sa svojim rođacima, trogodišnjim Archiejem i Lilibet koja je tada proslavila svoj prvi rođendan.

Harry i Meghan su se, inače, vratili u svoj dom u Kaliforniju još i prije samog završetka proslave jubileja.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori