Princ Harry doputovao u Britaniju na djedov pokop

Princ Harry doputovao u Britaniju na djedov pokop
Izvor: Izvor: Ben STANSALL / AFP Princ Harry

Princ Harry stigao je u Britaniju gdje će u subotu prisustvovati pogrebu svojega djeda, princa Filipa. Princ je stigao nakon što je nedavni eksplozivni intervju koji je dao zajedno sa suprugom Meghan kraljevsku obitelj gurnuo u najveću krizu u posljednjih nekoliko desetljeća.

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete, koji je bio uz nju tokom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor.

Po pisanju britanskog lista The Sun, Harry je u London iz Los Angelesa doputovao u nedjelju letom British Airwaysa.

Harryjeva supruga Meghan, koja je u visokom stupnju trudnoće, po savjetu svojega liječnika neće prisustvovati pokopu.

Meghan i Harry već dulje nisu u milosti britanske javnosti, a pogotovo je to aktualno u zadnjih mjesec dana. Naime, dok je princ Philip bio u bolnici, prikazan je intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey i u kojem su govorili o određenim rasističkim izjavama i pitanjima koje su uputili stariji članovi kraljevske obitelji.

Šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, princ Harry će idućih nekoliko dana provesti u karanteni u skladu s propisanim smjernicama britanskog NHS-a.

Princ Filip će biti pokopan u privatnoj kapeli dvorca Windsor.

U subotu će članovi Prvog bataljuna kraljičine garde do glavnog ulaza u dvorac Windsor premjestiti lijes. Na njemu će biti vijenac, Filipova mornarička kapa i njegov mač.

U povorci će hodati princ Charles i ostali članovi kraljevske obitelji s izuzetkom kraljice Elizabete II.

Izvor: N1

Pročitaj više: MEGHAN I HARRY: Britanci razočarani oproštajnom porukom!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori