Dodik: Ja ću Sattlera istući!

“Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući”, rekao je Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas je uputio prijetnju šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru.

Sve se desilo tokom ćaskanja prije formalnog početka sastanka, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove. Vidno raspoložen Milorad Dodik u jednom trenutku se uozbiljio tvrdeći kako je pitanje imovine trenutno ključno i kako o tome ne može biti razgovora, piše N1.

“Neću da pričam, halo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješna Dejtonom”, rekao je partnerima.

Na to se nadovezao Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider US.

“Traže da ti postaneš prijedlog da se to riješi zakonom na nivou BiH pa bi oni gore popuštali da je dio naš”, rekao je Stevandić što je Dodika podsjetilo na stav ambasadora SAD-a.

“Pa vidiš šta kaže Murphy, mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim?”, upitao je Dodik, a na opasku Stevandića da isto govori i šef EU delegacije Johann Sattler, Dodik je zaprijetio:

“Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući”, rekao je.

O ovoj prijetnji nije bilo riječi nakon sastanka, kada je Dodik ponovio da su koalicioni partneri usaglašeni da neće pregovarati o pitanju imovine.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)