Preživeli pad džipa sa mosta u rijeku: Četvorica Novovarošana krenula po badnjak, pa sletjeli sa puta

SRBIJA

Jedan od njih je zbog povreda pršljenova prevezen na VMA, drugi je poslije ukazane pomoći pušten na kućni oporavak, dok su dvojica prošli bez povreda

Četvorica Novovarošana, starih od 35 do 59 godina, pravim čudom su na Badnje jutro preživjeli pad džipom sa mosta u ledenu rijeku Zlošnicu koja se uliva u Zlatarsko jezero.

Jedan od njih je zbog povreda pršljenova prevezen na VMA, drugi je poslije ukazane pomoći pušten na kućni oporavak, dok su dvojica prošli bez povreda.

Vozilo se potpuno smrskalo

Nešto iza pet sati skrenuli su sa magistralnog na nekategorisani asfaltni put ka zaseoku Vrlan kako bi sjekli badnjake. Iako je temperatura bila iznad nule, cesta je bila prekrivena ledom.

- Na nizbrdici sam izgubio kontrolu nad džipom koji je kao strijela poletio naniže. Klizali smo putem nekih 60 metara do mosta na Zlošnici na koji se ulazi iz blage desne krivine i odalte smo, sa visine od oko četiri metra, sletjeli u rijeku koja je na tom mjestu široka dva-tri metra, a duboka 30-40 centimetara – ispričao je za "Blic" Novovarošanin koji je upravljao džipom.

Vozilo je, kaže on, palo na bok i potpuno se smrskalo, a njih četvorica su se, iako ošamućeni i ugruvani, iz olupine izvukli kroz vrata suvozača. Srećna okolnost za njih je da vodostaj Zlošnice nije bio visok kao što zna da bude.

Policija zaustavila saobraćaj

Pozvali su Hitnu pomoć koja je prevezla povrijeđene i policiju koja je zaustavila saobraćaj i put držala zatvorenim dok led nije popustio.

- Put kojim smo se kretali osim ka Vrlanu vodi i ka selu Vilovi. Bez obzira što je nekategorisan, njime svakodnevno prolazi nemali broj ljudi, a opet niti je bio posut rizlom, niti duž njega postoji odbojna ograda, zbog čega prijeti opasnost. Zbog toga je ovdje i ranije dolazilo do nesreća – ispričao je Novovarošanin.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori