Užas u Smederevu: Mladić pomiješao lijekove i alkohol, pa strini prislonio nož na grlo

PRIJETIO DA ĆE JE UBITI

Ovaj događaj policiji je prijavila rođena sestra osumnjičenog, a imajući u vidu da se radi o licu koje se u ranijem periodu liječilo od psihijatrijskih bolesti, tužilac je izdao naredbu za vještačenje njegove uračunljivosti

Mladić N.D. (31) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je prislonio strini nož na grlo i prijetio da će pobiti nju i njenu porodicu.

Kako je saopćeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu postoji osnovana sumnja da je N.D. izvršio krivično djelo na štetu svoje strine, ugrozivši njenu sigurnost na taj način što je u alkoholisanom stanju i pod uticajem lijekova, ušao u njenu kuću i prislonio joj nož pod grlo, pritom govoreći da će ih sve pobiti, misleći na porodicu svog strica sa kojom je od ranije u svađi. 

Ovaj događaj policiji je prijavila rođena sestra osumnjičenog, a imajući u vidu da se radi o licu koje se u ranijem periodu liječilo od psihijatrijskih bolesti, tužilac je izdao naredbu za vještačenje njegove uračunljivosti koje će obaviti komisija vještaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, nakon saslušanja, određen je pritvor 31-godišnjem N.D. iz Smedereva zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori