Preminula Segmedina Srna-Bajramović

TUGA

Preminula Segmedina Srna-Bajramović
Foto: klix.ba

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, preminula je u 49. godini.

Prema prvim informacijama, imala je srčani udar.

Srna-Bajramović je široj javnosti poznata po svom 19-godišnjem angažmanu na raznim TV projektima. Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Od ulaska u politiku članica je Socijaldemokratske partije, a bila je i potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a.

Pored poslaničke funkcije u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegat u Federalnom parlamentu.

Po zanimanju je diplomirani novinar. Bila je udata i majka dvoje djece.

Srna-Bajramović bila je omiljeno lice TV ekrana, prisjetili smo se njenih poznatih angažmana

Srna-Bajramović bila je bosanskohercegovačka voditeljica, koja je karijeru ispred malih ekrana zamijenila skupštinskim klupama. Njena smrt šokirala je mnoge, a prema prvim informacijama doživjela je srčani udar.

Javnost u Bosni i Hercegovini Srnu-Bajramović prije svega pamti po kultnoj emisiji "Rat Art", koju je u jednom intervjuu okarakterisala kao "jedno veliko čudo bosanskog otpora".

Upravo je emisija "Rat Art" bila svojevrsni početak njene ozbiljnije karijere u medijima, koja je trajala skoro dvije decenije.

Zastupnica SDP-a prije svoje političke karijere bila je prepoznatljiva i kao voditeljica kviza "Šta je, tu je" koji je bio jedna od najgledanijih emisija na FTV-u u periodu prikazivanja.

Kviz je emitovan se u serijalima od 13 do 40 epizoda, a pored Segmedine Srne, voditeljica kviza bila je i Alma Abdagić.

Diplomirana novinarka na Federalnoj Televiziji bila je dio i magazina Pozitiv, čiji je koncept bio zasnovan na davanju šansi uspješnim ljudima, afirmiranju kreativnih projekata, doprinosu stvaranja povoljnog okruženja za biznis i "objavljivanju dobrih vijesti.

Na istoj televiziji vodila je šest sezona emisije "Subotom uveče", a potom i emisiju "Extra život" čiji je sadržaj pokušavao približiti svakodnevne situacije i probleme bh. građana.

Također, Srna-Bajramović bila je i dugogodišnje zaštitno voditeljsko lice regionalno priznatih književnih susreta Cum grano salis u okviru kojih se dodjeljuje i nagrada za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Nakon dugogodišnje uspješne karijere novinarke i voditeljice, odlučila se započeti političku karijeru priključivši se Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine.

Promjena posla mnoge je iznenadila, uzevši u obzir da je novinarka bila zaštitno lice javnog servisa, ali je svojevremeno kazala kako je upravo njegovo stanje ponukalo da nešto poduzme kako bi pokrenula promjene.

Od ulaska u politiku, članica je Socijaldemokratske partije, a obnašala je i dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a. Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori