Potrebna pomoć Vladimiru Stanojeviću

Potrebna pomoć

Prve bolove u bubrezima četrdesetperogodišnji Vladimir Stanojević iz Istočnog Novog Sarajeva počeo je da osjeća prije više od tri decenije. Nakon medicinskih ispitivanja utvrđeno mu je teško oboljenje bubrega koje se manifestuje odumiranjem ćelija za pročišćavanje krvi.

Vladimir od maja prošle godine tri puta sedmično odlazi na dijalize, koje dodatno iscrpljuju njegov organizam.

"Nekad dobro podnesem dijalizu , ali u više slučajeva kao da me kamion pregazio. Nije mi do života, odem u sedam , a završim oko 11:45 časova, ističe Vladimir.

Vladimir kaže da se trenutno dobro osjeća, međutim česte dijalize utiču na ostale organe, koji vremenom mogu da oslabe . Jedini način za oporavak  je transplatacija bubrega, za koju je potrebno oko 150 hiljada maraka. 

"Transplatacija bi se radila u Bjelorusiji, jer su oni najbolji. Kad skupim novac treba da zakažem obradu u Bjelorusiji i kad sve to obavim čekam bubreg", navodi Stanojević.

Period čekanja bubrega može da potraje i do  nekoliko mjeseci.

"Tu mora da se poklapa dosta stvari. Mora da se poklapa tkivo i oni kad nađu bubreg koji meni odgovara, oni će mene pozvati i ja imam nekih 12 časova za odlazak u Bjelorusiju, navodi Vladimir i dodaje da kad operacija prođe, dolazi novi život

Novi život, od kojeg Vladimira dijeli 150 hiljada maraka, zasigurno će obilježiti zvuci violine. Viliona mu u ovim teškim životnim trenutcima  pomaže da ostane pozitiva, iako to često nije lako.

"Moja violina, ona mi je sve u životu. Prvo moja porodica pa onda violina. Tako zaboravim sve, kaže Vladimir.

Da bi zaboravio sve što je oboljenje bubrega donijelo sa sobom, odnosno da bi sve postalo dio prošlosti violinisti Vladimiru Stanojeviću potrebna je pomoć svih nas.

Kontakt telefon 065 / 632 - 548 - VLADIMIR STANOJEVIĆ

Broj žiro računa - Sberbank - 5674835900130181

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)