Poskupljuje osiguranje za automobile u FBiH?

Federacija BiH

auta
Foto:Večernji.hr

Udruženje društava za osiguranje Federacije BiH (UDO FBiH) je trenutno u fazi analiza, nakon čega bi mogli doći u poziciju da razgovaramo o argumentima za eventualnu promjenu cijene obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, a u svrhu sprečavanja poremećaja na tržištu osiguranja, rekao je za Fenu glavni sekretar ovog udruženja Ermin Čengić.

UDO FBiH, kako je dodao, prati ekonomska kretanja u BiH kao i na tržištu osiguranja i u više navrata u posljednjih nekoliko mjeseci su isticali kako inflacija i povećanje cijena raznih vrsta roba i usluga odnosno cijene rada predstavlja značajan pritisak na fondove za isplatu šteta društava za osiguranje.

Ova kretanja se ne mogu ignorirati u kontekstu razgovora o promjeni cijene obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti. Međutim, eventualnu odluku o promjeni tarife, odnosno cijene police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti donosi regulatorna Agencija za nadzor osiguranja FBiH“, naglasio je Čengić.

Osiguravajuće kuće u RS, kako su prenijeli mediji, uslijed rasta šteta i pada dobiti razmatraju mogućnost podizanja cijena polica osiguranja.

Tako bi vozači od sljedeće godine mogli za osam do deset posto više plaćati policu osiguranja. S obzirom na to da polica za ovaj vid osiguranja čini pola troškova za registraciju vozila i ona će poskupjeti. Iz osiguravajućih kuća RS kao razlog za poskupljenje navode i veće cijena rezervnih dijelova.

Izvor: GP Maljevac

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori