Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno još danas

Auto-moto klub

U centralnim i sjevernim krajevima Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače su upozorili na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

Apelovali su na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napomenuli su da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno još danas. Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog aktuelnih radova izdvajaju se putevi Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići. Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz BiHAMK-a su podsjetili kako je u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova ”Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosanskopodrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti.

Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/infoteka/posjedovanje-zimske-opreme-zakonski-obavezno-jos-danas/

Pročitajte više: Večeras se vraćaju kazaljke jedan sat unazad

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)