Novi model: 2021 Porsche Taycan Cross Turismo

Atraktivni električni sportski automobil Porsche Taycan dobio je mlađeg i dinamičnijeg brata.

Njegovo puno ime je Porsche Taycan Cross Turismo, a premijeru je doživio ove sedmice. Potpuno električni off-road Porsche dolazi u shooting brake izvedbi s prtljažnikom maksimalnog kapaciteta  1.200 litara. Obaveznim  pogonom na sve točkove i prilagodljivim zračnim ovjesom – pa bi trebao biti sposoban i za najzahtjevnije i najuzbudljivije vožnje.

Taycan Cross Turismo dolazit će u četiri izvedbe:

1. Taycan 4 Cross Turismo s 380 KS te Launch Control sistemom koji može “povući” do 476 KS. Ubrzanje će mu biti 5,1 sekundi (0-100km/h), a najviša brzina 220 km/h,

2. Taycan 4S Cross Turismo s 490 KS (571 uz Launch Control), ubrzanjem za 4,1 sekunde i najvišom brzinom 240 km/h,

3. aycan Turbo Cross Turismo imat će 625 KS (do 680 uz Launch Control), ubrzanje od 3,3 sekunde te najvišu brzinu od 250 km/h,

4. Taycan Turbo S Cross Turismo bit će najsnažniji model, s 625 KS (čak 761 uz Launch Control), ubrzanje od 0 do 100 km/h mjerit će 2,9 sekundi a najviša brzina bit će mu 250 km/h.

Svi modeli imat će deklarirani doseg s jednim punjenjem baterije otprilike od 390 do 450 kilometara, te će također svi biti opremljeni pogonom na sve točkove i spomenutim zračnim ovjesom. Off-road paket bit će dio dodatne opreme, a bit će u stanju podići šasiju od tla za 30 milimetara. Šasija je inače 20 milimetara viša od one kod “običnog” Taycana.

Iako “terenac”, novi Taycan Cross Turismo donosi sve napredne “pametne” sisteme pomoći i infotainmenta poznate i iz cestovne varijante. Tu je sistem Porsche Connect koji omogućava povezivanje s pametnim telefonima, a dodatna oprema uključuje sistemske pomoći u vožnji, zadržavanje unutar vozne trake, head up zaslon, masažna sjedala… uglavnom sve što biste od Porschea i očekivali.

Ako novi model poredimo s već poznatim Taycanom, Cross Turismo donosi izduženu liniju krova, pa će putnici na zadnjim sjedištima imati čak 9 centimetara više prostora iznad glava. Produljeni zadnji kraj povećao je i kapacitet zadnjeg prtljažnika. Prednji prostor za prtljagu  ostaje nepromijenjen.

Cijene modela izražene u tabeli u USA dolarima.

Pročitajte za više tema OVDJE

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori