Porsche superjahta, Royal Falcon One dolazi na tržište

Izvor: https://www.mansionglobal.com/
Izvor: https://www.mansionglobal.com/

Katamaran Porsche od 135 stopa odlikuje se modernim izgledom svemirskog doba i smještajnim dijelovima za spavanje na palubi.

Superjahta izrađena od strane Porsche-a pojavila se na tržištu izgledom nečeg izvan ovog svijeta.

To je bila namjera kada se singapurska firma Royal Falcon Fleet obratila Studiu F.A.Porsche -u podružnici kultnog proizvođača sportskih automobila - kako bi pomogla napraviti "svemirski brod na vodi", prema austrijskoj dizajnerskoj agenciji.

Prema riječima brokera Camper & Nicholsons, 135-metarska jahta službeno je navedena početkom mjeseca, s cijenom na zahtjev.

Superjahta, poznata kao Royal Falcon One, odlikuje se katamaranskim dizajnom, stilom u kojem se dva paralelna trupa ponašaju poput nogu, podižući čitav brod s vode. Izvršni direktor i predsjednik Kraljevske sokolske flote M A Zaman rekao je da neobični oblik treba razlikovati jahtu od njenih vršnjaka.

„U St. Tropezu ili Fort Lauderdaleu vidite 20 ili 30 ili 40 megajahti kako tamo stoje prilično izgledaju isto“, rekao je gospodin Zaman iz londonske Nedelje dizajna superjahti 2014. „Osim ako ne pogledate ime čamca koji nosite ne vidim razliku. ”

Dizajn katamarana je također funkcionalan omogućavajući spavaćim sobama luksuzniji položaj na glavnoj palubi ili iznad nje, a ne ispod nje, onako kako su često raspoređene standardne jedrilice, rekao je za SuperyachtNews.

Vjeran riječi g. Zamana, Royal Falcon smjestio je tri kabine za goste na glavnoj palubi, dok su glavni apartman i takozvani "VIP apartman" na gornjoj palubi, pružajući im uzvišeniji pogled na vodu.

Umjesto toga, dva trupa koriste se za smještaj kabina brodske posade od 10 osoba.

izvor: mansionglobal.com

Izgrađena u Švedskoj, ekonomična superjahta ima krstareću brzinu od 15 čvorova i može doseći oko 35 čvorova, prema agentima sa liste.

Unutra je Studio F.A.Porsche prožeo raskošne interijere s pomalo svemirskog doba modernizma, uključujući kožne sofe slobodnog oblika, čistu paletu boja bijelog, sivog i crnog i automatska klizna staklena vrata. Dizajneri su koristili glatke linije i zakrivljene, organske ivice prepoznatljive u Porscheovim ikonskim automobilima, pokazuju slike.

izvor: mansionglobal.com

Royal Falcon One takođe nudi niz luksuznih sadržaja, uključujući gornju palubu sa jacuzzijem; glavni salon s osvijetljenim barom i panoramskim osmatračnicom; kao i privatna paluba na otvorenom izvan glavnog apartmana, prema popisu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)