Policija objavila fotografije ubice migranta u Vogošći: Jeste li ga vidjeli

Sumnja se da je lice koje se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman iz Egipta najvjerovatnije izvršilac ubistva

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), počinjenog dana 10.06.2021.godine u ul. Muje Šejte, područje općine Vogošća, na štetu lica H.K. rođen u Maroku ili Libiji, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je lice koje se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman, izvršilac navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu operativnih provjera utvrđeno je da je lice koje se potražuje muškarac, najvjerovatnije iz Egipta. Starosti do 25 godina, visine oko 175 cm, mršavije tjelesne građe.

Odjeven u donji dio trenerke crne boje, u crnoj dukserici sa kapuljačom, na nogama je imao najvjerovatnije bijele patike, na glavi crni kačket sa obodom crvene boje.

Ima specifičnu povredu u vidu posjekotine preko desne obrve koja mu je medicinski ušivena, a ispod desnog oka ima povredu u vidu modrice.

Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju traženog lica o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Na brojeve telefona: 122, 033 206 666, 033 207 777, odnosno najbližu policijsku stanicu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori