Policija na Cetinju bacila više suzavaca: Povrijeđeno najmanje četvero građana

Policija na Cetinju bacila više suzavaca: Povrijeđeno najmanje četvero građana
Foto: RTCG

U Cetinjskom manastiru danas od 8 sati planirano je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija. Patrijarh Porfirije demantirao je vijest da se odustalo od ustoličenja na Cetinju. Građani se okupljaju, a intervenirala je i policija.

Jutros je na Cetinju, uoči najavljenog ustoličenja Joanikija, prilično nemirno. S vremena na vrijeme dolazi do sukoba građana i policije, a prema pisanju crnogorskih medija, najmanje četiri osobe su povrijeđene.

Informacija da su četiri osobe lakše povrijeđene u neredima na Cetinju potvrđena je na portalu Radio televizije Crne Gore u Opštoj bolnici u tom gradu, te je navedeno da su svi pušteni na kućno liječenje.

Policija je jutros ispalila nekoliko suza i dimnih bombi na građane, a gumenim mecima rastjerali su okupljene koji demonstriraju protiv ustoličenja.

Prema crnogorskom standardu, jedan od povrijeđenih je pogođen u rame, zbog čega je privremeno ostao gluh, a crnogorski mediji objavljuju i fotografije drugih povrijeđenih.

Foto: Klix

Lakše je povrijeđen i počasni predsjednik SDP -a Ranko Krivokapić, koji je jutros takođe pogođen udarnom bombom na Cetinju. Generalni sekretar stranke rekao je da je Krivokapić stajao mirno kada je povrijeđen.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori