Počinje prodaja karata za Sarajevo Film Festival u Mostaru

Ulaznice za projekcije Sarajevo Film Festivala u Mostaru mogu se kupiti od danas u 14.00 sati, a biće u prodaji svakim danom od 14.00  do 22.00 sata za pultom Cineplexx Plaze u Tržnom centru Plaza.

Početak projekcija označit će svjetska premijera filma Danisa Tanovića “Deset u pola”.

Cijena ulaznice je 7.00 KM, a karte se također mogu e kupiti online na tickets.sff.ba/screenings, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.

Na Sarajevo Film Festivalu u Mostaru biće prikazani filmovi: film Danisa Tanovića “Deset u pola”, te“Otac” Floriana Zellera – dobitnik Oscara za najboljeg glumca (Anthony Hopkins) i najbolji adaptirani scenarij (Christopher Hampton i Florian Zeller), debitantski igrani film Panaha Panahija “Hvataj se ceste”, prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu u sekciji Festival’s  ,˝Quo Vadis, Aida?˝ Jasmile Žbanić nominiran za Oscara za najbolji strani film.

Na programu su i filmovi “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), 19.8. film “Junak”, novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, „Toma“ redatelja Dragana Bjelogrlića ˝Toma˝, impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Festival će se održati u Mostaru na trgu Tržnog centra Plaza, a svi filmovi počinju u 21.30 sati, navodi se u saopćenju SFF-a.

Pročitajte više: Film Danisa Tanovića “Deset u pola” će otvoriti SFF

Pratite nas na Facebook akter.ba – Počinje prodaja karata za Sarajevo Film Festival u Mostaru

Izvor: FENA

Počinje prodaja karata za Sarajevo Film Festival u Mostaru

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti