Počelo ročište: Optuženi u aferi “Respiratori” i Sebija Izetbegović stigli u Sud BiH

Osumnjičeni u aferi "Respiratori" te svjedokinja Sebija Izetbegović stigli su danas u Sud Bosne i Hercegovine. Ročište je počelo u devet sati.

Fikret Hodžić

Zbog nabavke 100 respiratora u vrijednosti od 10,5 miliona KM podignuta je optužnica protiv premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića. Također federalne ministrice finansija Jelke Milićević, direktora "Srebrene maline" Fikreta Hodžića i tadašnjeg direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

Oni su sa svojim advokatima pristigli u Sud Bosne i Hercegovine, gdje će danas svjedočiti direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Pretpostavlja se da će glavna tema njenog svjedočenja biti proširena sjednica Vlade Federacije BiH od 16. marta 2020. godine. Sjednica na kojoj su ministri odlučivali o hitnoj nabavci respiratora.

Drugi svjedok je Denis Đulalić, vlasnik i direktor firme Cubicus. Firma koja je za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu trebalo da nabavi 40 respiratora u vrijednosti od tri miliona KM.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori