Po prvi put u BiH: Poštari dobijaju električne mopede

Po prvi put u BiH: Poštari dobijaju električne mopede
Foto: HP Mostar

Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare

Vozni park Hrvatske pošte Mostar proširen je s deset električnih mopeda, koji će biti u službi poštara za dostavu u sedam gradova.

Električni mopedi samo su dio zelene flote koju HP Mostar u budućnosti planira upotpuniti i drugim električnim vozilima.

Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare. Odluka je donesena na temelju analize dosadašnjeg rada i testiranja, ali i kao rezultat brige o tehnološkom razvoju i ekološkim standardima. Električni mopedi imaju ugrađenu litij-ionska bateriju od 35Ah, priopćili su iz HP Mostar.

Član Uprave Društva, izvršni direktor za poštansku tehnologiju Ljubo Vujica kazao je kako je ekološki aspekt korištenja električnih vozila, uz ekonomski, jako važan.

“Već duže vrijeme radimo na modernizaciji voznog parka, a pri tome se vodimo stvarnim potrebama i tehnološkim mogućnostima, naročito u eko standardu. Izuzetno nam je drago da nam je ponuđen električni moped domaće proizvodnje. Za nas, to je odlična informacija jer imamo zagarantirani servis, ali i mogući budući razvoj. Očekujemo da domaći proizvođači e-mopeda prate naše zahtjeve, kako bi već kod sljedeće nabavke imali još bolju verziju e-mopeda”, istaknuo je Vujica.

Izrazio je uvjerenje da će se prelazak na električne mopede pokazati kao odlično rješenje.

“Zbog toga, naš je cilj povećati broj električnih vozila, koristiti ekonomske benefite takvih odluka i tako pridonijeti stvaranju zelenih zona u gradovima gdje naši poštari dostavljaju pošiljke. U narednom razdoblju, poradit ćemo i na infrastrukturi punjenja naših e-vozila, a vjerujemo da ćemo takve usluge moći ponuditi i zajednici u kojoj djelujemo”, ustvrdio je Vujica.

Korištenje električnih mopeda smanjuje emisije štetnih plinova u atmosferu i pridonosi očuvanju našeg planeta, s toga se nadamo da će se broj električnih vozila u floti HP Mostar povećavati te da će drugi poštanski operateri slijediti naš primjer, navode iz HP Mostar.

Pročitajte više: Električni automobili: Baterije opasnije od nafte?

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti