Plaže u Egiptu nisu zatvorene, kaže Aida Terzić

Plaže u Egiptu nisu zatvorene, kaže Aida Terzić
Foto: Klix

Direktorica hotela Pino Nature Aida Terzić trenutno boravi u Egiptu, gdje je komentirala smrtonosne napade morskih pasa o kojima su proteklih dana izvještavali svi svjetski mediji, a u kojima je veliki broj građana iz BiH i Hercegovina ljetuju.

Aida Terzić kaže da plaže u Egiptu nikada nisu zatvarane i da ne zna zašto je takva vijest objavljena u javnosti.
"Smeta li nekome što egipatski turizam, koji ove godine zaista cveta, skoro svi hoteli su puni. Napad se desio, ali na jednu damu. Egipat je turistička elektrana koja ovaj problem shvata veoma ozbiljno i ništa ne prepušta slučaju. sada istrazuju zasto se desio taj slucaj,jedan napad.Drugi napad moram da napomenem apsolutno nije potvrdjen,ne zna se zasto je druga zena umrla,samo je izbacila more,mozda je imala i infarkt “, rekao je Terzić koji se javio na naš poziv sa plaže.

Prva žrtva kupala se u moru u periodu kada je ta aktivnost zabranjena, nakon 18 sati.

"U Egiptu ljetujem više od 21 godine i vjerujte mi, u tom zalivu ajkula idemo na ronjenje sa ajkulama i ne vidimo ih. Bukvalno, turisti koji idu na kupanje sa ajkulama ih ne vide. Napad se dogodio iza 18 sati kada je zbog slabe vidljivosti zabranjeno kupanje. Tada vas ajkula pomiješa sa nekim svojim plijenom, jer ljudi nisu njihov prirodni plijen i takvi napadi se zaista ne dešavaju", objasnio je Terzić.

Kupanje je dozvoljeno od jutra do 17 ili 18 sati tokom dana, kada je more kristalno čisto i jasno vidljivo.

"Ne znamo kako je ova gospođa plivala poslije 18 sati i zašto je niko nije zaustavio. Pretpostavlja se da je došlo do zabune jer je bilo uveče kada more poprimi tamnoplavu boju, vidljivost je slaba, malo je i prljavo." , rekao je Terzić.

Napomenula je da je, ako se kupate u dozvoljenom vremenu, sve u redu i da se napadi dešavaju svakodnevno širom svijeta.

"Relax Tours radi svoje aranžmane za Egipat više od dvadeset godina i čak vodimo turiste na ronilačke ture gdje bi trebali vidjeti ajkule, delfine i cijeli bogati vodeni svijet. Ja ih lično nikada nisam vidio, ali sam htio, otišao sam na otvorenom ronjenju u moru“, ističe on.

U svakom hotelu na egipatskim obalama postoje natpisi koji govore kada je kupanje dozvoljeno tokom dana. Naš sagovornik je istakao da plaže nisu zatvorene i da sve ide kako treba.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori