13 popularnih plaža u Holandiji

Planirate posjetiti plažu u Holandiji ovog ljeta? Pogledajte naš izbor od 13 popularnih plaža koje se mogu naći na holandskoj obali. Naveli smo ih u geografskom redoslijedu, od Waddenovih ostrva prema sjeveru pa sve do Zeelanda na jugu!

Većinu ovih obalnih područja lako je posjetiti, pa mnogi ljudi ne čekaju odmor da bi posjetili more, već samo krenu čim se pojavi sunce. Jesu li plaže prenatrpane? Prekrasne dine i područja prirode koja okružuju većinu njih izvrsna su za šetnju ili vožnju biciklom.

Wadden Islands


Wadden Islands su prekrasna odmorišta ispunjena prirodom i sjajnim znamenitostima.

Schiermonnikoog


Plaža Schiermonnikoog na sjevernom moru jedna je od najširih u Evropi, a najčišća u Holandiji. Njezine plitke vode izvrsne su za kupanje, a vjetrovita klima privlači brojne jedrilice na dasci. Dosta je malih dina sa svim vrstama zelenila.

Terschelling

Terschelling ima 30 kilometara dugu, čistu pješčanu plažu, pružajući vam dobru priliku da pronađete lijepo, privatno mjesto. Dinama je izvrsno preći biciklom, a svake godine na ovom ostrvu se održava popularni pozorišni festival Oerol.

Vlieland

Vlieland je mirno ostrvo koje je domaćin selu, šumskim predjelima, prekrasnim dinama punim prirode i širokoj plaži koja je odlična za uočavanje tuljana. Za neku grublju prirodu ovo je izvrsno mjesto za traženje.

Texel

Texel je najveći od Wadden Islandsa i ima osam lijepih, čuvanih zona na plaži. Što više idete prema jugu, pronaći ćete više prirode. Iako je to željena lokacija, ne postaje previše zauzet u odnosu na kopnene plaže.

Sjeverna Holandija

Sjeverna Holandija nalazi se u području Randstada i poznaje mnoga velika primorska mjesta.

Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal je jedna od popularnijih plaža, a okružen je prirodom Kennemer Duinen. Mnogi lijepi kafići postavljaju ovo mjesto i često možete pronaći sve vrste velikih zabava na plaži.

Zandvoort

Zandvoort ima 9 km dugačku i 100 metara široku pješčanu plažu koju vole sunčači. Do njega je lako doći iz Amsterdama. Njegov bijeli pijesak Zandvoortu je dao nadimak „Biser uz more“. Istraživači će naići na dva prekrasna područja dina prepunih biljaka i divljih životinja, naturističko područje i kružni park koji je korišten za utrke Formule 1.

Južna Holandija

Dio Randstada, ove plaže su popularne i lako dostupne.

Noordwijk

Noordwijk se nalazi u srcu holandskog područja lukovica cvijeća i u blizini je poznatog Keukenhofa. Biciklisti mogu istražiti polja cvijeća i posjetiti prvu stalnu svemirsku izložbu u Europi, Space Expo.

Katwijk

Katwijk je malo manji od nekih drugih plaža, ali je prilično lijep za posjetiti. Između ostalog, možete pronaći veliko trgovačko područje i prekrasan bulevar. Stare ribarske kuće i svjetionik podsjećaju posjetitelje na istoriju ribolova tog područja.

Wassenaar

Wassenaar je 8 km duga, relativno mirna plaža, okružena surovim dinama, idealnim za šetnje i biciklizam.

Scheveningen

Scheveningen, u Hagu, najpopularnije je kupališno područje u Holandiji. Poznat je po svojim godišnjim događajima, kao što su Kite Festival i Festival vatrometa. Scheveningen je velik, ali vrlo zauzet. Možete pronaći sve vrste zabave, poput muzeja, bašte skulptura, trgovačke četvrti i mnogih kafića. Pristanište Scheveningen pruža prekrasan pogled na more.

scheveningen.jpg

Kijkduin


Manje poznata plaža u Hagu je Kijkduin, veliko područje s prekrasnim dinama i stazama sa školjkama. Omiljen je zbog mirne atmosfere, sjajnih pogleda i lijepih malih trgovačkih ulica i terasa. Biciklisti mogu pronaći bunkere odbrambene linije Svjetskog rata II., Stari svjetionik i “Hemels Gewelf” – veliki eliptični krater.

Zeeland


Ljeti Zeland ima najviše sunčanih sati u Holandiji.

Domburg


Domburg je najstarije kupalište na Zelandu i privlači brojne turiste u regiju. Dobro je poznat po karakterističnim stupovima koji vire iz vode. Za morsku vodu i plaže ovog područja govori se da donose vaše zdravlje i koriste se za razne wellness aktivnosti.

Cadzand


Cadzand je najjužnija plaža u Holandiji. Pješčana plaža od 11 kilometara okružena je dinama, a naći ćete razne dobre restorane koji nude lokalne morske plodove. Stari polderi i druga područja nude prekrasne znamenitosti prirode.

PROČITAJTE VIŠE: Zaleđeni kanali u Holandiji: Holanđani kližu na smrznutim kanalima

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti