Platforma za progres pokrenula disciplinski postupak protiv Željka Majstorovića

Platforma za progres pokrenula je danas disciplinski postupak protiv vijećnika u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Željka Majstorovića. Zbog nepoštivanja potpisanog obećanja o glasanju za kandidata Četvorke za predsjedavajućeg ove institucije.

Kako se navodi, iako Platforma za progres traži od svojih predstavnika u vlasti da rade po svojoj savjesti. Ne želeći da kontroliše način njihovog glasanja. Iz ove stranke su naglasili kako je nedopustivo prekršiti obećanje na koje se vijećnik potpisom obavezao.

"Na osnovu odluke Općinskog odbora Platforme za progres Centar, od gospodina Majstorovića je traženo da vrati mandat Platformi za progres. Na taj način pokaže da shvata moralne i političke posljedice svog postupka", navode iz Platforme za progres.

Iz ove stranke su naveli da je Majstorović svojim istupima u medijima naglašavao stavove koji nisu u skladu sa zvaničnim stavom stranke.

Disciplinski postupak protiv Željka Majstorovića!

"Vijećnik je odbio preuzeti odgovornost i svojim medijskim istupima u ime Platforme za progres neovlašteno je izražavao stavove, koji nisu u skladu sa zvaničnim stavom stranke. Osim toga, odbio je dalju saradnju i koordinaciju sa Općinskim odborom i organima stranke. Zbog svega navedenog,Predsjedništvo je donijelo ovu odluku", saopćili su iz ove stranke.

Na kraju, iz Platforme za progres su naglasili da, iako se ne slažu sa prijedlogom kandidata za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Bezrezervno su podržavali izbor Bogića Bogićevića za poziciju gradonačelnika glavnog grada.

"Zvanični stav Platforme za progres je bio u tom trenutku, a takav je i sada, da je gospodin Bogićević kandidat koji je, na osnovu autoriteta i integriteta koji uživa, morao biti izabran za gradonačelnika.

Takve su upute date i našem vijećniku", stoji u zaključku saopćenja Platforme za progres.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori