Pjanić bi na ljeto mogao napustiti Barcelonu!

Minutaža koje ne obećava.

Kome je ponuđen Pjanić? Nije se naigrao popularni Mire u dresu Barcelone, stalno je na klupi, a u finalu Kupa nije čak ni bio u kombinaciji.

Sve to je nagovještaj da Katalonci ne računaju na bh. reprezentativca. Situaciju je dodatno 'podgrijao' Calciomercato koji piše da je Barca ponudila Pjanića u čak tri kluba. Nisu željeli da otkrivaju imena klubova, no sve bi uskoro trebalo biti jasnije.

Pjanić je od dolaska u Barcu upisao samo 28 nastupa. Posljednji put je igrao protiv PSG-a u Ligi prvaka. Da li pisanje Calciomercata znači da će se vratiti u Italiju ostaje nam da vidimo.

Prodaja Pjanića je problem za Barcu jer bi svaka prodaja ispod 45 miliona eura tokom ljeta značila gubitak za tim sa Camp Noua. Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine. To znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura. Zbog toga je za Barcelonu jedino isplativo da se nađe tim koji bi Pjanića kupio za 45 miliona eura. Jedno na taj način bi Barca izbjegla gubitke u potencijalnom transferu.

Ako Pjanić napusti klub za manju cifru na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u knjigama od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako veliki problem za ekipu koja već ima finansijske probleme.

Izvor: sportsport.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori