Pidžame su leglo bakterija: Koliko ih često treba prati?

Savjeti

Pidžame su leglo bakterija
Foto: Freepik

Iako mnogi misle da pidžame ne treba prati toliko često jer se nose samo tokom spavanja, pa nemaju prilike da se isprljaju u odnosu na ostalu garderobu, stručnjaci objašnjavaju da to i nije baš tako.

Stručnjak za modu Harpa Gretarsdetir ističe da je pidžama leglo bakterija iz razloga što je nosimo više dana zaredom, a uz to predstavlja i intimnu garedorbu. “Pojedini ljudi pižamu oblače direktno na kožu, bez donjeg veša, pa je zbog toga preporučljivo da se ona pere češće.”

Pidžama mora da se pere nakon trećeg nošenja, ukoliko se oblači bez donjeg veša.

Gretarsdetir ističe i da je veoma važno da se okupamo prije nego što obučemo pidžamu, a ukoliko nosimo veš možemo da produžimo njeno nošenje čak do sedam dana, i to je maksimalan broj nakon kojeg je potrebno da se opere.

Pored toga, ovaj modni stručnjak upozorava da je pidžama kao i donji veš izvor bakterija i da se preporučuje da je mijenjamo što češće.

Redovno pranje pidžame nakon par korištenja će ubiti bakterije, gljivice i spriječiti neprijatne mirise, pa je jako važno da je perete na što većoj temperaturi, ukojiko boja i materijal to dozovljavaju.

Pročitajte više: Nikad lakše uklanjanje MRLJA OD ULJA!

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori