Petra Vlhova pobjednica slaloma u Areu u Švedskoj!

Petra Vlhova ponovo je ušla u pobjednički niz, pobijedivši u  današnjoj  trci u slalomu Audi FIS Svjetskog kupa (1:45.16) sa 0,20 sekundi prednosti ispred Austrijanke Katharine Liensberger (1:45.36). Treće mjesto pripalo je Mikaeli Shiffrin (1:45.80) sa zaostatkom 0,64 sekunde.

Foto: Screenshot Eurosport - Are - Švedska

Pobjedom je Vlhova pokupila vrijedne bodove u svojoj borbi za ukupnom titulom. Sada vodi u odnosu na Laru Gut-Behrami (SUI) sa 64 boda, a sutra je zakazan još jedan slalom.

Foto: Screenshot Eurosport

Iste tri žene borile su se cijelu sezonu u slalomu, a ni danas se nije razlikovalo jer je jurnjava trajala nakon prve vožnje. Petra Vlohva je  za 0,41 sekundu bila ispred Shiffrin  a Liensberger je završila na trečem mjestu.

Foto: Screenshot Eurosport - Katharina Liensberger 2 mjesto ARE Svedska

U drugoj vožnji Liensberger je napredovala za  jedno mjesto , uglavnom dijelom zahvaljujući rijetkoj greški Michale na polovici druge vožnje. Greška je koštala Amerikanku dragocjenog vremena i bodova. Mekani snježni uvjeti razarali su  da su  mnoge druge  skijašice ispale iz utrke.

Foto: Screenshot Eurosport - Mikaeli Shiffrin treće mjesto

Vlhovi je to bila četvrta slalomska pobjeda u sezoni. Skoro da je  zaključila pitanje pobjednika u slalomu za Mali kristalni globus. Još uvijek je matematički moguće da Liensberger ili Shiffrin uhvate Vlhovu za Mali globus, ali vrlo malo vjerovatno, s obzirom na  dosljednost  za sve tri djevojke . Petra Vlhova trenutno ima prednost od 85 bodova ispred Shiffrin i ima 90 bodova prednosti ispred Liensbergera.

Foto: Screenshot Eurosport
Screenshot_2021-03-12 Rezultati com - Alpsko skijanje Svjetski kup - žene(1)

Sutra će Vlhova težiti da se pobjedom udalji od Lare Gut-Behrami  u drugom slalomu  zaredom u Areu, s početkom u 9:30.

Pročitaj više: Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)