PETOKORONAŠI

Berin Tuzlić

Berin Tuzlić
Strip: Fazonator

Od davnina sve što osjećamo nam se projicira u glavi. To je animacija. Kažu da svaka duša poprimi oblik kakav joj je i karakter,

pa su valjda zbog toga iluminatori samo oblike crtali od slova. A prije toga samo su avatari vladali. Danas, zbog ne rada na brendingu, mnoge će firme imati problem, jer sve će završiti u mobitelu i eto belaja,  kome ćeš reći evo to sam ja, ili ovo je moja firma, proizvod, lik. Taj fenomen animacije je svuda. Čisti je to osjećaj, na kojem je zasnovana komunikacija. KomunikaCIA ☺

Kad pogledam kako komuniciraju balvani jasno mi je zašto ne znaju ništa o tome. Jer oni samo kao alat koriste siledžijistvo, represiju.

Super je Sanela Tunović Bećirević rekla u svom doktoratu: „Teme koje vladaju medijiskim prostorom su sukob, skandal, seks i smrt".

Kad smo kod sukoba od tog nema ništa .. ne ujeda pas koji laje…jer je kukavica! Samo truje životni prostor. Skandal im je drag, ali sve su smješniji jer podsjećaju na dijete kojem ne date igračku, I ono će derat' se sve dok ne dobije svoju igračku i ušutit'.

Seks je tu je najveći problem, jer kad se to radi oni nisu to radili, pa sad to žele nadoknaditi Turbo folk filozofijom, a ne znaju da je to teški šund. Ipak smo svi bili u pubertetu u sedmom razredu.

Realno.

Smrt je već kompleksna i svi izbjegavaju je, jer znaju koje koga ubio i nije im lako. Ipak i mi znamo brojati dokaze, nikom nije do fejk informacija, ili informacija o tome koja je najgledanija televizija kad ipak samo može bit najgledanija emisija,  a ne tv.

Te polu informacije su isto animacija i to ona najopasnija. Gledajući dok animiram filmove, muzičke spotove i reklame, ipak je to uživo raditi zločin.

Za sve je kriv Hollywood. On zna, on je najjači, najpametniji, naj, naj…. ..zajedno sa svim vrletima njemačke, ruske, francuske, engleske i drugih po ključu odabranih da misle što nije baš dozvoljeno u dovoljnoj mjeri i ostalima. Bilo kako bilo, jedno je vjera, a drugo nauka.

Zanimljivo je posmatrati te inovacije koje vjeru, koja je za vjerovati, a nauka za vječnu sumnju i preispitivanje, čak i provjerenih nauka jel' vrijeme pregazilo nešto od postojećeg.

Ovdje je jedno Bog, a drugo vjera, to su baš podjelili političari, jer predstavnici božje volje iz različitih religija pljačkaju i žive od tuđeg rada.

A Bog će valjda uzeti kao vjerskog predstavnika garant nekog robota koji će bolje njegovu volju sprovodit' na ovom svijetu i govoriti da i ovaj svjet treba biti lijep kao i onaj o kojem nam stalno pričaju kako je lijep.

A ne kako pričaju da onaj je toliko lijep da ovaj ništa ne valja valjda da bi imali razlog svog poslovnog angažmana i da imaju odmah alibi.

E takve su ove današnje hairlije.

Boga ne bendaju ni 2%.

Kakva animacija pokreta vizualne retorike oblika. Ono što postoji svojom retorikom dok dodje pokret do kraja oni promjene na kraju zadnji ekstrem pokreta već sa među fazama koje karakterišu pokret.

A duša neka se transformiše ili umre, ukinu je dekretom zvanim ignorisanje stvarnosti. Radijacijom sve će isprljati.

I tako zajeniše svojom animacijom i pokretom nas „Petokoronaši“, dokle će to niko ne zna!

Autor: Berin Tuzlić

Pročitajte više: Berin Tuzlić

Pratite nas na Facebook akter.ba - PETOKORONAŠI

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)