Peršun kao čaj za izbacivanje viška vode iz organizma

Čaj za izbacivanje viška vode iz organizma
Čaj za izbacivanje viška vode iz organizma

Ovaj čaj se koristio još od davnina. Ondašnje žene nisu kao danas imale veliki izbor čajeva, te su se morale same snalaziti i tražiti u svojoj okolini šta imamo. Ovaj čaj/peršun se pokazao kao najučinkovitiji kod izbacivanja viška vode i kod žena koje su imale bolove u bubrezima.

Sastojci koji su potrebni za ovaj čaj :

-1 l vode
-4 kašike peršuna

Priprema:

Vodu staviti da kuha u šerpi na šporetu.

Kada voda prokuha, dodamo 4 kašike nasjeckanog (nasjeckati na 1 cm) peršuna.

Pustiti da peršun kuha 5 minuta.

Nakon 5 minuta sklonimo sa šporeta da se hladi. Prije toga procijediti čaj. Može se procjediti u drugu čistu šerpu i ostaviti na hlađenje.

Čaj se pije topao i bez šećera.

NAPOMENA; Čaj nemojte piti u večernjim satima, jer će vas tjerati u toalet, a to može remetiti vaš san.

Izvor: prirodni-lijek.com

Pročitaj više: zaboravljena biljka

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori