Panonska jezera spremna za ljetnu sezonu (VIDEO)

Panonska jezera spremna za ljetnu sezonu
Kompleks slanih Panonskih jezera u centru Tuzle je spreman za ljetnu sezonu 2021. godine,

Kompleks slanih Panonskih jezera u centru Tuzle je spreman za ljetnu sezonu 2021. godine, a zvanični početak je u utorak, 1. juna - potvrdio je Feni direktor JKP Panonika Maid Porobić.

Nagovještaji su da neće biti baš dobro vrijeme. Panonika je inače otvorena, kaže Porobić, dodavši da se sa sunčanim danima očekuje da Panonska jezera počnu raditi u svom punom kapacitetu.

Menadžment ovog preduzeća očekuje manju posjetu turista u odnosu na period prije pandemije Covid 19.

-Ipak, očekujemo da posjeta Panonici ove godine bude dobra. Bit će primijenjene sve preventivne higijensko-epidemiološke mjere, a broj posjeta zavisi od uslova. Ali, sudeći po velikom interesu građana, mi očekujemo da će Panoniku ovog ljeta posjetiti preko 250.000 gostiju - navodi Porobić.

Govoreći o prošlogodišnjoj sezoni, koja je bila veliki izazov za turizam, rekao je da je to jedno veliko iskustvo, napominjući da se prvi put radilo pod tim uvjetima.

Panonska jezera

Panonika je smanjila kapacitete za dvije trećine, kako bi se ispoštovala sigurnosna distanca. Po riječima Porobića, i ove godine će se poštivati fizička distanca, uz nadzor 40 spasilaca i redara.

Na velikom prostoru od 75.000 m2 je obezbijeđeno provođenje higijensko-epidemioloških mjera.

-Veliko iskustvo je iza nas i nadam se da ćemo ovu sezonu uspješno završiti - poručio je.

JKP Panonika upošljava oko 180 radnika, ali ove sezone će zbog novonastale situacije biti uposleno oko 150 radnika.

-Očekujemo bolju sezonu od prošlogodišnje, kada smo imali u kombinaciji pandemiju i jako loše vrijeme, cijeli juni je bio jako kišovit. Naš posao uglavnom zavisi od vremenskih uvjeta, to je presudni faktor da uspijemo - ističe Porobić.

Panonika kao turistički centar i brend grada Tuzle spreman je, dodao je, za sve izazove. Imaju  najave gostiju i turističkih agencija iz susjednih zemalja, ali sve će ovisiti od vremenskih prilika, jer im je potrebno 55 do 60 sunčanih dana.

Pogledajte VIDEO Panonska jezera

Izvor: FENA

Pročitajte više: Ruda Glava kod Goražda, raj za ljubitelje prirode

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)