Detalji policijske akcije na Koševu: Petorica iznudila 30.000 KM, pali prilikom primopredaje označenih novčanica

Uhapšeni zbog iznude

Među uhapšenima i trojica maloljetnika

Zbog iznude novca od A. A. iz Sarajeva, sinoć su u blizini stadiona na Koševu uhapšeni Nidal H. (19) i Denis B. (20) kao i tri maloljetnika, dok je vozilo BMW X5 zaplijenjeno.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, proveli su posebne istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela iznude izvršenog u prethodnom periodu na štetu A.A. iz Sarajeva, koji je 7. februara ove godine isto prijavio Odjeljenju za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije- saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Za portal "Avaza" potvrđeno je da su od A. A. uhapšeni u ranijem periodu iznudili 30.000 KM , a da su ukupno tražili 60.000 KM.

Provedene su posebne istražne radnje, a petorka je pala prilikom primopredaje označenih novčanica.

- Prilikom pretresa kod N.H. je pronađen i oduzet jedan pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod jednog malodobnog lica lica pronađena i oduzeta veća suma novca. Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela- navodi se u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori