Ovo je najteži poraz Rusije: Povlače se iz Hersona

Novosti iz Ukrajine

Životi i zdravlje naših vojnika uvijek su prioritet, rekao je Šojgu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je svojim trupama da se povuku sa zapadne obale rijeke Dnjepar suočen s ukrajinskim napadima u blizini južnog grada Hersona, izvijestila je novinska agencija Reuters.

- Životi i zdravlje naših vojnika uvijek su prioritet. Uzmite u obzir prijetnju civilnom stanovništvu i poštujte želje onih koji žele otići. I osigurajte prijenos vojne opreme preko Dnjepra - rekao je Šojgu.

Glavni most na cesti koja vodi iz grada Hersona je dignut u zrak, javlja Guardian. Slike na internetu pokazuju da se raspon mosta Darivka na glavnoj autocesti istočno od grada Hersona u južnoj Ukrajini potpuno urušio u vodu rijeke Inhulets, pritoke rijeke Dnjepar koja presijeca zemlju.

Ukrajinci koji su objavili fotografije nagađali su da su ga ruske trupe digle u zrak pripremajući se za povlačenje, ali Oleh Zhdanov, ukrajinski vojni analitičar, rekao je Reutersu da su je mogli uništiti ukrajinski saboteri kako bi izolirali ruske snage s obje strane i "presjekli borbene jedinice na pola”.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)