Ovacijama za Bjelogrlićevog “Tomu” spuštena zavjesa na ovogodišnji SFF

Gledao sam film večeras sa vama i svi smo osjetili iste emocije, rekao je Belogrlić

Svjetska premijera filma “Toma” čiju režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić zajedno s Zoranom Lisincem bila je večeras u Metalcu u Sarajevu. Riječ je o filmu posvećenom legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, „pjesniku tuge“ kako su ga zvali.

Ovom projekcijom okončan je 27. Sarajevo Film Festival, a Bjelogrlić i ostatak ekipe se poklonio publici nakon što je “Toma” završio. Publika je ovacijama dočekala glumačku ekipu.

– Gledao sam film večeras sa vama i svi smo osjetili iste emocije – rekao je Bjelogrlić nakon projekcije i dodao da je presretan nakon premijere. 

Prije same premijere prisutnima se obratio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

-Ono što moram prvo reći jeste to da smo u svim ovim proteklim godinama na neki način bili, ja bih rekao ne samo komentarisani, već i optuživani – da svaka suša završava sa SFF-om. Dakle bio je ovo festival znan da ima dosta kišnih dana, pa evo ovog puta smo išli svih 8 dana na našem open airu i zaista mi je drago da večeras vidim ovakav interes za posljednju projekciju na našem festivalu – kazao je Purivatra.

Nakon toga se zahvalio publici.

– Želio bih da vam se zahvalim vama jer mi smo kao organizatori festivala učinili sve da vratimo kino, onoliko koliko možemo publiku u kina, vi ste nam odgovorili i svi zajedno smo vratili život na ulice Sarajeva poslije dugih skoro 20 mjeseci pandemije. Hvala vam svima što ste bili ovoga divnog putovanja – poručio je za kraj Purivatra.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori