Ova biljka donosi sreću, blagostanje i mir

Cvijeće

Da bi biljka obilno cvjetala, pri presađivanju joj je potrebna nova, svježa hranljiva zemlja
Foto: Shutterstock

Sobne biljke oplemenjuju svaki prostor i čine ga življim, prirodnijim, ljepšim, a jedna od omiljenih biljaka je spatifilum, poznatiji po nazivu "ženska sreća".

Prema vjerovnaju, spatifilum je pokazatelj ženske sreće, privlači u dom dobru enrgiju, razumjevanje, ljubav među partnerima, čisti od negativnih vibracija, ali i usamljenim srcima donosi novu ljubav u život. Vjeruje se i da cvijet donosi posebnu sreću u dom, a šta učiniti da procvjeta?

Cvijet ove divne biljke je bijel, nježan i elegantan, i izdvaja se među masovnim tropskim zelenim listovima spatifiluma. Kako bi procvjetala, važno je da biljku redovno presađujete. Ako se ne presađuje redovno, skoro svake godine, "ženska sreća" stari i prestaje da cvjeta. Odrasla biljka mora biti presađena dijeljenjem korjena.

Foto: Profimedia

Da bi biljka obilno cvjetala, pri presađivanju joj je potrebna nova, svježa hranljiva zemlja sa biohumusom. Stara zemlja ne obezbeđuje odgovarajuću količinu korisnih elemenata koji su neophodni za obilno cvjetanje.

"Ženska sreća" voli veoma jako osvjetljenje. Najbolje mjesto za postavljanje saksije sa spatifilumom jeste na ili blizu prozorske daske. Poželjno je da to bude južna ili istočna strana. Nemojte je saditi u veliku saksiju, jer korjen voli da bude "zbijen". Ovo je biljka koja voli vlagu. Ako je u prostoriji suv vazduh, potrošiće mnogo energije da preživi, a za cvjet neće izbiti. Zato se postarajte da u prostoriji postoji dovoljna vlažnost vazduha.

I za kraj, neophodan sastojak je ljubav. Negujte "žensku sreću" sa puno ljubav i ona će vam sigurno podariti čaroban beli cvijet.(Stil.kurir.rs)

Pročitajte više: Najbolje cvijeće za svaki horoskopski znak

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)