Mostar: Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala

Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala u Mostaru
Foto: Facebook

Pod sloganom "Ne boji se boje!" počele su pripreme za deseto izdanje Street Arts festivala (SAF) u Mostaru koji će se održati od 3. do 13. septembra ove godine.

"Ovim putem pozivamo naše sugrađane na saradnju i prijavu svojih objekata za oslikavanje, a svi koji su zainteresirani da muralima, kao svojevrsnom galerijom na otvorenom, ukrase pročelja svojih zgrada, javnih i drugih objekata, kontaktirajte nas na 'streetartsfestival@gmail.com' ili pozivom na broj 063/259-518. Zajedno omogućimo da naše ulice postanu veliki atelje svjetski priznatim umjetnicima", priopćeno je iz SAF-a.

Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala u Mostaru
Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala u Mostaru

Za vrijeme održavanja, festival organizira brojne alternativne i otvorene programe za razne generacije koji objedinjuju ulično pozorište, muziku, ples, radionice i izložbe, odnosno mogućnost da se društvo informira, razvije interes i ostvari odnos s gradom i umjetnošću u gradu.

"Umjetnost realizirana na zidnim plohama eksterijera, izložena promatraču iz civilnog života, želi u formi galerije i eksponata učiniti umjetnost dostupnom i pristupačnom životu svakodnevice", stoji u priopćenju.

Izvor: FENA -Mostar: Otvorene prijave zidnih površina za oslikavanje murala

Pročitaj više: Grad Mostar pred rješenjem pitanja deponije “Uborak”

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)