Otvara se prvi javni biološki bazen u Hrvatskoj, kupače će zabavljati Lidija Bačić

Hrvatska

Biološki bazen
Foto: Moj portal

Čazma je prvi grad u Hrvatskoj koji je napravio javni biološki bazen, a ovog utorka na njemu otvara svoju premijernu kupališnu sezonu.

Službeno otvaranje kupališne sezone zakazano je za 17:00 sati, a taj svečani dan za Čazmu uveličat će Lidija Bačić koja će s akustičnim nastupom zabavljati kupače na prvom javnom biološkom bazenu u Hrvatskoj.

Biološki bazeni već su hit u Austriji, Njemačkoj i Sloveniji jer se za njihovo čišćenje ne koriste hemikalije poput hlora nego se voda pročišćava uz pomoć biljaka i mikroorganizama na okolišno prihvatljiv način.

Prvi javni biološki bazen u Hrvatskoj u Čazmi prostire se na čak 1500 kvadratnih metara. Pokraj njega je napravljeno i moderno dječje igralište na kojem će najmlađi moći uživati kada prestanu s kupanjem.

Prvi javni biološki bazen i Hrvatskoj napravljen je u sklopu projekta Čazma Natura vrijednog čak 26 milijuna kuna. Čazma Natura najveći je projekt u povijesti Čazme koji će grad pozicionirati kao novo kontinentalno turističko središte i grad »zelenog« turizma.

Biološki bazen noću

- Projekt Čazma Natura šansa je za sve nas, za OPG-ove, iznajmljivače i nas kao grad. Zagreb nam je blizu, to je veliko tržište i mislim da će s tog područja biti dosta posjetitelja, a prvi biološki bazen u Hrvatskoj najatraktivniji je dio projekta - rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Naime, Čazma je s ovim projektom stvorila ili novouredila više lokacija u gradu čime je "jednim potezom" dramatično promijenila svoju turističku vizuru. Tako je, primjerice, jedna od novostvorenih atraktivnih novih lokacija šetnica na području Medjame koja doslovno prolazi kroz krošnje stabala u netaknutoj prirodi kroz nekadašnje korito rijeke Česme. Tu će, primjerice, posjetitelji moći dobiti potpuno novi pogled na životinjski svijet uz vodu u šumi i to doslovno od korijena do vrha stabala.

Također je zanimljiv i paviljon na Zelenoj tržnici koji je napravljen u obliku staništa dabra i postavljen na površini vode, a park i dječje igralište su osmišljeni kao prirodni ambijent šume, s "gnijezdima" ptica. (Jutarnji list)

Pročitajte više: Pogledajte u kakvom se izdanju nakon Sarajeva Lidija Bačić predstavila u Zagrebu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori