Osumnjičeni da su strijeljali djecu kod Bijeljine predati Tužilaštvu BiH

OSUMNJIČENI PREDATI TUŽILAŠTVU

Kako se su jučer naveli u saopćenju iz Tužilaštva, oni su osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu 22 osobe bošnjačke nacionalnosti. A među kojima je bilo sedmero djece i osam žena

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su danas u nadležnost Tužilaštva BiH sedam osoba koje su jučer uhapšene zbog sumnje da su kao pripadnici policijskih struktura RS učestvovali u ubistvu veće grupe Bošnjaka, među kojima su bile žene i djeca u mjestu Balatun kod Bijeljine.

Među uhapšenima je Goran Sarić, nekadašnji komandant Specijalne brigade policije RS, Živan Miljanović, pomoćnik komandira Stanice javne bezbjednosti (SJB) Bijeljina. Zatim Stevo Bokarić, pripadnik Službe državne bezbjednosti Bijeljina, Jovica Petrović i Mirko Šimić, pripadnici Interventnog voda SJB. Te Ljubo Marković i Slavenko Kočević, pripadnici Specijalnog voda Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS, takozvane "Pahuljice".

Kako se su jučer naveli u saopćenju iz Tužilaštva, oni su osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu 22 osobe bošnjačke nacionalnosti. A među kojima je bilo sedmero djece i osam žena.

- Među osumnjičenima koji su lišeni slobode su i osobe koje se terete za izravno sudjelovanje u egzekucijama žrtava - stoji u saopćenju.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)