Mihail Labkovski: Zdrava osoba ne želi da se uda

Mihail Labkovski je ruski psiholog poznat po svojim žestokim opaskama o ljubavi, životu i ženama. On je psiholog već trideset godina,
Mihail Labkovski, ruski psiholog

Niko nije ravnodušan na riječi Mihaila Labkovskogog. Neko će ih u potpunosti odbaciti, a neki će s razumjevanjem prihvatiti. Mihail Labkovski je ruski psiholog poznat po svojim žestokim opaskama o ljubavi, životu i ženama. On je psiholog već trideset godina.

Istina je da za obje kategorije ljudi njegove riječi imaju veliku snagu.

To su riječi koje su zasnovane na dugogodišnjem iskustvu.

Donosimo citate poznatog psihologa

"Zdrava osoba ne želi da se uda. Prva stvar koju treba da uradite - jeste da prestanete da želite da se udate. Drugim riječima, ako želite da se udate, treba da prestanete da mislite o tome, da obezvrijedite samu ideju."

"Zalog sretnog porodičnog života, braka i seksa sa samo jednim partnerom, samo je u jednom - u stabilnoj psihi. Bez ustupaka, i kompromisa - to je sve direktan put ka kardiologu ili onkologu. Kada čovjek ima stabilnu psihu, on može da živi sa jednim partnerom cio život. I da ga voli."

"Ljude se ne vole zbog toga, što se oni klanjaju. Žena je za muškarca samo prazan prostor, ako on ne može reći o njoj, ko je ona, šta je ona i šta ona voli za doručak. Paradoks je u tome da kučkaste žene muškarci obožavaju."

"Uzrok ženskih problema nije u tome što se on ponaša kao jarac. Uzrok je u tome što ona ima neurozu, koja zahtijeva izlaz. A za taj izlaz neophodan je određeni čovjek i odnosi u kojima bi ona mogla da pati. Zbog toga ona namjerno stupa u takve odnose, jer od djetinjstva ima psihičku potrebu za tim."

"Kada stjuardesa pokazuje sredstva za spasavanje, šta kaže o maski za kiseonik? "Ako putujete sa djecom, prvo sebi stavite masku, a zatim djetetu." U tome je trik. Svako pokušava da pomogne djetetu, ostajući apsolutno neuravnotežen. Tako se to ne radi. Ako želite da djetetu bude dobro

"Muškarci su tako ustrojeni još od vremena sa svojom majkom, prilaze samo onima koji im očima daju odobrenje. Zdrav muškarac je kao dijete. Prilazi kada mu se žena osmjehuje, gledajući ga u oči …to sa svojom glavom."

"Žena nikada ne bi trebalo da toleriše u vezi ono što joj se ne sviđa. Treba odmah da govori o tome, a ako se muškarac ne mijenja, treba da se raziđe sa njim."

"Muškarci su kao djeca, sviđa im se kada žena ima karakter."

"Usamljenost - to nije nedostatak ljubavi okolo. To je odsustvo interesovanja za sebe, pri tom još od djetinjstva."

"Ako vam se ne sviđa kako se ponaša muškarac, ne treba da tražite opravdanja za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj "nije nazvao " za zdravu djevojku znači kraj odnosa, za nezdravu - početak ljubavi."

"Jedino vrijeme u životu čovjeka, kada je on objektivno zavisan i kada se može smatrati taocem - je detinjstvo i zavisnost od roditelja. To traje relativno kratko vrijeme. U svim ostalim slučajevima ostajanje u bilo kojim odnosima je izbor odraslog čovjeka."

Izvor:

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com ​- Zdrava osoba ne želi da se uda

Zdrava osoba ne želi da se uda

Pročitaj više: Sigmund Frojd: Citati koji će vam pomoći da sebe bolje razumijete

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)