Na Alipašinom Polju u Sarajevu jučer opljačkan Merkator uz prijetnju pištoljem

Policiji je prijavljeno jučer da je nepoznata osoba opljačkala prodavnicu "Merkatora" uz prijetnju pištoljem te se udaljila u nepoznatom pravcu.

Dana 8. aprila 2021. godine u 19:30 sati obaviještena je Četvrta Policijska uprava da je u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo. Nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u prodavnici "Merkator".

Tom prilikom maskirana nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Još jedna krađa u općini Novi Grad

Navečer u 00:15 sati policijski službenici u Sarajevu su uhapsili S.H. rođenog 1981. godine zbog pokušaja krađe.

Naime, ova osoba je u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, zatečena na izvršenju krivičnog djela teške krađe u stan koji je u vlasništvu P.K. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten tužilac KTKS, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj na mjesta događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori