Općina Prozor- Rama: Za svako novorođeno dijete planiraju odvojiti i do 2.000 KM

wikipedia prozor - rama
Foto: Wikipedia

Općina Prozor-Rama obavijestila je da će i ove, 2021. godine, nastaviti pomagati porodice.

Tako će, između ostalog, za svako novorođeno dijete odvojiti i do 2.000 KM.

“Već duži niz godina, putem različitih vidova pomoći, kao što su stipendije, besplatan prijevoz, pomoć u pronalasku prvog radnog iskustva, razni projekti, općina Prozor-Rama pomaže mlade”, saopštili su iz ove lokalne vlasti.

Tako će, i u 2021. godini, putem jednokratne pomoći, ova Općina nastaviti davanje pomoći za novorođeno dijete, i to:

-1.000 KM za prvo,

-1.500 KM za drugo i

-2.000 KM za treće i svako sljedeće novorođeno dijete u 2021.godini.

Na idućoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama na dnevnom redu su i Odluke prema kojima će Općina nastaviti s pomaganjem mladih.

Foto: Pexels - pixabay

Pomoć pri rješavanju stambenih pitanja mladih u Općini Prozor-Rama

Na dnevnom redu četvtke sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama, koja će biti održana u srijedu (24.2.2021. godine),   je i  Nacrt odluke o pomoći rješavanja stembenih pitanja mladih u našoj općini.

Prema ovoj odluci će, u slučaju kupovine stana ili kuće, gradnje ili uređenja, Općina Prozor-Rama  subvencionisati ulaganja u iznosu od najviše 7.500,00 KM po korisniku.To je najviše za 75 m2 stambene površine po korisniku sufinansiranja.

Pravo na ovu pomoć imat će mlade porodice koje rješavaju svoju prvu stambenu nekretninu na području općine. Tu će općina subvencionirati  rješavanje te nekretnine u iznosu od 100 KM po m2 stambene površine, odnosno završetak gradnje porodične kuće

Pravo na ovakvu podršku imaju mlade porodice iz općine Prozor-Rama. Također, pravo imaju i mladi koji u skoro vrijeme planiraju zasnovati porodicu i nastaviti živjeti na području općine Prozor – Rama.

Sjednica općinskog vijeća zakazana je za srijedu, 24.2.2021.

Predsjednik OV Prozor-Rama, Ibro Plecić (SDA) , sazvao je četvrtu sjednicu Općinskog vijeća. Sjednica će biti održana 24.2.2021., a na kojoj će se razmatrati i tačke dnevnog reda o kojima smo gore pisali.

Divan primjer Općine Prozo-Rama.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)